Καλωσόρισμα

Eστιατόριο Αβάλη

Μενού

Συνταγές

Άγιος Προκόπιος

Επικοινωνία

EN / GR

 
 


Αvali Cafe - Restaurant - Grill

Aρνί στο πήλινο μαγείρεμένο σε ξυλόφουρνο

Συστατικά

3-4 kg αρνάκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 kg, πατάτες κυδωνάτες χοντροκομμένες
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά πιπέρι
2-3 λεμόνια
8 κλωναράκια θυμάρι
1/2 κούπα λάδι
4-5 σκελίδες σκόρδο

Προετοιμασία

Μπήγουμε το σκόρδο στο αρνί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο πήλινο και τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό απο τα λεμόνια. Το βάζουμε στον ξυλόφουρνο σκεπασμένο για 2 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.